Diensten

Advies

Installatie

Thuisnetwerk

Akoestiek

Elektra

Advies

Systeem match

De match van de versterker met de luidsprekers is cruciaal. Vaak gaat het mis als een te zwakke versterker wordt aangesloten aan een speaker die juist veel van de versterker vraagt om onder controle te worden gehouden. Vanzelfsprekend heeft de versterker de functie om de luidspreker in beweging te zetten, maar minstens zo belangrijk is het vermogen van de versterker om de luidspreker weer op tijd af te remmen. Deze match is echt heel erg belangrijk.

De match met andere audiocomponenten zoals de voorversterker, de streamer, het CD-transport, de eventuele phono-voorversterker en de draaitafel eveneens belangrijk. De specialisten van Listening Matters hebben hun sporen verdiend in de professionele muziekindustrie. Wij weten hoe belangrijk het is dat alle audiocomponenten goed samen spelen. Vergelijk het met een symfonieorkest dat alleen maar goed kan presteren met de juiste dirigent, timing en samenspel.

Alle audiocomponenten die Listening Matters in haar leveringsprogramma heeft opgenomen, zijn door ons uitgebreid beoordeeld op onderlinge match, klankkwaliteit en muzikaliteit.

Digitale audio

De moderne audio begint als digitaal bestand. Denk hierbij aan streaming, downloads en CD’s. In dit digitale domein willen wij voorkomen dat jitter, dit betreft hoorbare tijdsfouten in het digitale domein, een kans krijgt het muzieksignaal te verstoren. Bij digitaal denkt men vaak dat dit allemaal slechts eentjes en nullen zijn en dus altijd hetzelfde. Bij digitale protocollen, zoals IP, is dat ook zo. Immers, als je bijvoorbeeld het saldo van je bankrekening via het internet opvraagt dan moet dit kloppen. Bij muziek is een ander protocol aan het werk omdat muziek realtime is en altijd door moet gaan. Daarbij kan wel degelijk verlies aan informatie ontstaan, alsmede andere fouten die de klank dramatisch kunnen beïnvloeden, maar ook het gebruik van specifieke digitale filters.

” Alle audiocomponenten die Listening Matters in haar leveringsprogramma heeft opgenomen, zijn door ons uitgebreid beoordeeld op onderlinge match, klankkwaliteit en muzikaliteit. “

Installatie

Je hebt besloten tot aanschaf bij Listening Matters van één of meerdere audiocomponenten of zelfs een compleet systeem. Vanzelfsprekend moet deze apparatuur goed worden opgesteld en aangesloten.

Wij verzorgen desgewenst de installatie bij jou thuis en geven aansluitend de nodige uitleg over de bediening. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je snel en onbezorgd van je favoriete muziek kunt gaan genieten!

Thuisnetwerk

De muziek- en audioindustrie digitaliseert in een hoog tempo. Dankzij zogenaamde lossless streaming services zoals Tidal en Qobuz, is met een simpele muisklik, smartphone of tablet een enorme muziekbibliotheek voorhanden.

Gebruikersvriendelijkheid en onderhoudbaarheid, bijvoorbeeld de software-updates, vinden wij cruciaal. Zo is Roon een fantastische manier om de streaming audio te bedienen. Roon-software zorgt ervoor dat uw streamer altijd de hoogste kwaliteit muziek binnenhaalt. Of dit nu van uw eigen NAS server is of van het internet, het gaat naadloos. De bediening kan via een PC, Mac, tablet of smartphone. Daarnaast converteert Roon automatisch naar een digitaal formaat dat door uw DAC kan worden verwerkt.

Ander bijzonder groot voordeel is dat met ROON muziek realtime kan worden gestreamd naar andere merken die ROON End Point zijn gecertificeerd. Dus voor iedere ruimte in woning of kantoor kan de perfecte oplossing worden gekozen binnen één streaming concept met een ROON Core computer die al dan niet is ingebouwd in een muziekstreamer. Bij Listening Matters is een permanente ROON demonstratie opstelling te zien en te beluisteren met merken zoals Devialet, Grimm, KEF en AURALiC.

Ook leveren wij streamers en D/A Converters die zijn voorzien van de MQA-standaard, waardoor hoge resolutie audio afgespeeld kan worden via het internet, in een compact en makkelijk te downloaden formaat. Steeds meer grote labels in de muziekindustrie en streaming-providers bieden nu MQA aan, zoals Universal Music, Sony Music, Tidal en meer.

Meer dan 40 miljoen albums zijn inmiddels op deze manier op CD-kwaliteit en hoger af te spelen en/of te downloaden. Wij zijn op de hoogte van de laatste innovaties en volgen de ontwikkelingen op de voet.

Advies hoe uw netwerk en audio/mediasysteem geschikt kan worden gemaakt voor streaming en koppeling met het internet;

Verzorgen van de koppeling met uw NAS-server (indien aanwezig), streaming muziekservices en met andere audiosystemen (zoals uw Sonos of Bluesound systeem), alsmede multi-room;

Het softwarematig juist instellen van uw streamer en muziekserver, zodat alles op de juiste manier is beveiligd en toekomstige updates correct worden verwerkt;

Het instellen van de juiste applicaties op uw PC, smartphone en/of tablet, zoals Roon.

Dankzij zogenaamde lossless streaming services zoals Tidal en Qobuz, is met een simpele muisklik, smartphone of tablet een enorme muziekbibliotheek voorhanden.

Akoestiek

Tuning

Het geheime verschil tussen goede weergave en fantastische weergave zit hem vooral in de juiste plaatsing van de luidsprekers in uw ruimte. Of dit nu een woonkamer is, een aparte luisterkamer, home cinema of (thuis)studio.

De plaatsing van de luidsprekers wordt bepaald door de ruimte waarin deze moeten spelen, de technologie van de luidspreker en de gewenste configuratie, stereo of surround. Qua surround heeft Listening Matters ervaring van Dolby 5.1 tot en met Auro 3D en Atmos 9.1.

Ieder type luidspreker stelt andere eisen aan de opstelling. Omdat ons gehoor bijzonder precies werkt in het tijdsdomein, dit gaat overigens om milliseconden, luistert het opstellen van speakers zeer nauw.

Jij bent wat dat betreft in goede handen bij Listening Matters; wij hebben jarenlange ervaring met het opstellen van alle soorten en merken luidsprekersystemen.

Akoestiek

In samenwerking met onze gespecialiseerde partners Acoustic Matters en RTFS kunnen wij uw woonkamer, aparte luisterruimte, home cinema of (thuis)studio volledig akoestisch optimaliseren voor een ongeëvenaarde muziekervaring.

Vooral op akoestiekgebied zijn er veel innovaties waardoor producten zijn ontwikkeld die erg goed toepasbaar zijn in woonkamers.

Denk daarbij aan absorptie- en antireflectiepanelen die als een schilderij, kunstwerk of foto aan de muur kunnen worden gehangen met een afbeelding naar keuze, bijvoorbeeld uw favoriete foto.

Voor het controleren van de basweergave en voorkomen van de zogenaamde “boembas” zijn elegante oplossingen beschikbaar.

Elektra

Stroom is voor het audiosysteem wat het bloed is voor ons lichaam. Het elektriciteitsnet in uw huis wordt continu vervuild door andere apparatuur en stroomverbruikers. Denk daarbij aan wasmachines, magnetrons, televisies en (dimbare) verlichting. In toenemende mate leidt ook het gebruik van digitale apparatuur zoals computers, DAC’s en WiFi-antennes tot vervuiling op het elektriciteitsnet.

Wij kunnen met onze audio-elektra-expert snel in kaart brengen hoe het is gesteld met de kwaliteit van de elektra bij u thuis. Desgewenst kunnen wij voor jou aparte stroomgroepen voor audio, schone aarde en ethernetbekabeling aanleggen.

Als de stroom vervuild is, dan heeft dit direct negatieve consequenties voor de kwaliteit van muziekweergave.

Minder detaillering, minder dynamiek, onaangename klank, slechter stereobeeld en ruis zijn hoorbare effecten.

Listening Matters heeft tevens uitstekende producten beschikbaar die de digitale vervuiling tegengaan, zoals geavanceerde netfilters en hele specifieke devices die de stroom in het audiocomponent zelf schoon houden.